Alakulóban az Egyesület 2016-os programterve!

2016. Január 21.

Az egyesületi összejöveteleken így év elején nem csak az aktualitásokról beszélgetünk.

Meg kell tervezni az évet! Ehhez össze kell szedni a lehető legtöbb információt egyesületen belül és kívül is. Egyeztetni kell az önkormányzattal és intézményeivel, a többi civil szervezettel. Sagítségünkre van ebben a Faluház által összeállított éves programterv, a Polgármester általt a civil szervezetek számára tartott tájékoztató és konzultáció, a Faluház pedig minden hónapban Civil Fórumot tart, amin minden algyői egyesület részletes információhoz juthat, és kicserélheti tapasztalait is.

Mikor már a lehető legtöbb ismeretet begyűjtöttük, el kell döntenünk, hogy milyen más által szervezett programon veszünk részt, és mi mikor tartjuk saját rendezvényeinket.

Az idén jól alakultak az ezzel kapcsolatos események, legutóbbi találkozónkon a következőket határoztuk el.

Március 1-én tartjuk tisztújító közgyűlésünket és egyesületünk hivtalos bejegyzésének 5. évfordulója alkalmából ünnepi vacsoránkat.

Részt veszünk a falunapon április 23-án, és május 29-én a gyermeknapon.

Június 25-én rendezzük nyár eleji nyílt napunkat és utána való hétvégén július 1-3 között megyünk a háromnapos egyesületi kirándulásra. Táborainkat hagyományosan augusztus első és második hetében tartjuk.

Ezek az időpontok már biztosak, de nyitottak vagyunk más rendezvényeken való részvételre is. A faluból érkező javaslatra is szívesen beiktatunk egy-egy új saját programot.