Ezerjófű pályázatok 2016-ban!

2016. Március 2.

Már négy éve eddig is minden évben tartottunk tavaszi és őszi nyílt napot. Ezeken bemutatókkal, játékokkal vártuk az egyesületünk iránt érdeklődőket. 2015-ben kibővítettük és átalakítottuk nyílt napjaink programszerkezetét. A nyár eleji nyílt napot nagyobb szabásúvá és regionális szintűvé tettük, szakmai előadásokkal, gyerekműsorokkal, játszóházzal, pályázatok meghirdetésével. Az őszi pedig helyi szintű, családiasabb rendezvény lett.

Az idén is ezt a hagyományt folytatjuk.

Tavaszi nyílt napunkon június 25-én fogjuk kihirdetni a következő pályázatok eredményét.

• „GYÓGYFÜVEK-CSODAFÜVEK”
    (Rajzpályázat gyerekeknek)

Az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület RAJZPÁLYÁZATOT hirdet 6-14 éves korú gyermekek számára.

Rácsodálkoztál-e már jártadban –keltedben réten, erdőszélen, kertekben milyen sok féle virágos és zöld növény vesz körül bennünket? Szedtél-e réten virágcsokrot? Tudod-e melyik nem csupán gaz, hanem gyógyító hatású? Segít a bajban, egészségessé tesz. Járj nyitott szemmel, és örökítsd meg azokat a növényeket, amelyeket gyógynövényként ismersz, és ezáltal te is hozzájárulsz, hogy minél többen megismerjék őket. Az egészség a természetes állapotunk, és mi magunk tehetünk a legtöbbet azért, hogy védjük és megőrizzük.

• A pályázat célja:

Mutassátok meg rajzaitokban, melyik a kedvenc gyógynövényetek, miért szereted, milyen helyet foglal el életedben, és családod életében.

• A nevezés feltételei:

6-14 éves korú gyerekek pályázhatnak. Technikai megkötés nincs. Az alkotás A-4-es vagy A3-as méretű lehet. Ne legyen bekeretezve, vagy összehajtva. A jobb alsó sarokba írjátok a kép címét, és az életkorotokat. Lezárt borítékban mellékeljétek a neveteket és címeteket, email címet, telefonszámot. A borítékra írjátok rá a kép címét.

3. hely: 5000 Ft értékű ajándékutalvány.

• „LEGYÉL TE A FÜVESEMBER, FÜVESASSZONY UNOKÁJA!”
    (Irodalmi pályázat gyerekeknek)

Az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület IRODALMI PÁLYÁZATOT hirdet 6-14 éves korú gyermekek számára.

Amikor kettesben, hármasban vagy a nagymamával, nagypapával kérd meg őket, meséljenek neked, milyen volt az élet gyerekkorukban. Hogyan és mivel kúrálták magukat, milyen praktikákkal őrizték a legbecsesebb kincsüket, az egészségüket. Nagyobb családi összejövetelen keress alkalmat, hogy elbeszélgess a többi családtagoddal, a régi gyógymódokról, ők is próbálják felidézni, mit is meséltek szüleik, nagyszüleik.
    Szinte minden szűkebb és tágabb családban van még olyan ismeret, eszköz, amit anno, mint népi gyógymódot, módszert alkalmaztak, és még őrzi a családi emlékezet. Ne hagyjuk feledésbe veszni ezt atudást.

• A pályázat célja:

Az irodalom eszközeivel mutassátok be azokat a népgyógyászati módszereket, gyógyfüveket, melyeket a családban alkalmaztak korábban, és talán napjainkban újra alkalmaznak.
      Írjatok a témában akár verset, akár mesét, elbeszélést, stb.

• A nevezés feltételei:

6-14 éves korú gyerekek pályázhatnak. Nincs műfaji megkötés, bármilyen próza, vagy vers alkalmas a nevezésre. Az írások maximum négy A4-es nyomtatott oldal terjedelműek lehetnek. A cím mellett fel kell tüntetni a pályázó életkorát is. Egy lezárt borítékban, melyen szerepel a pályázat címe és a beadott pályamű címe, mellékelni kell az alkotó nevét és lakcímét, telefonszámát, email címét.

• „KAMILLAFÉSŰ”
    (Irodalmi pályázat felnőtteknek)

Az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület IRODALMI PÁLYÁZATOT hirdet felnőttek számára.

A pályamű témája lehet:
    - A hagyományos népi gyógyászat, annak tárgyaival, módszereivel.
    - Füvesasszony, Füvesember anno és napjainkban.
    - Házi praktikák, bevált egészségmegőrző technikák.
    - Gyógynövényekkel kapcsolatos élmények.

• A pályázat célja:

Az irodalom eszközeivel bemutatni azokat a népgyógyászati módszereket, melyeket az elődeink alkalmaztak korábban, és érdemes megőriznünk az utókor számára is.
      Műfaji megkötés nincs. Lehet vers, mese, elbeszélés, anekdota, stb.

• A nevezés feltételei:

15 éves kortól lehet pályázni, felső korhatár nélkül. Nincs műfaji megkötés, bármilyen próza, vagy vers alkalmas a nevezésre. Az írások maximum hat A4-es nyomtatott oldal terjedelműek lehetnek. Egy lezárt borítékban, melyen szerepel a pályázat címe és a beadott pályamű címe, mellékelni kell az alkotó nevét és lakcímét, telefonszámát, email címét.

3. hely: 5000 Ft értékű ajándékutalvány.

• Eredményhirdetés a tavasz nyílt napon június 25-én.

A pályázatokat be lehet küldeni Postán, az EZERJÓFŰ EGÉSZSÉGVÉDŐ EGYESÜLET címére:
    6750 Algyő Kócsag u. 13.,

vagy személyesen is le lehet adni, ugyanezen a címen telefonos vagy emailben történő egyeztetés után.

Mobil: + 3630/6053978, +3670/6320529

email: ezerjofu2011@gmail.com, info@ezerjofuegyesulet.hu