Egyesületünk

Egyesületünk 2011 óta működik Algyőn és környékén, Berek Ágota fitoterapeuta, reflexológus, természetgyógyász vezetésével. Fő célkitűzéseink: Tagjaink és a térségben élő emberek egészségvédelme, egészségfejlesztése valamint gyermekeink egészséges életmódra való nevelése.

Tevékenységeink

Tanfolyamok, táborok szervezése, lebonyolítása. Egyesületünk gyógynövénykertjének gondozása, bemutatása. Közösségi élet fejlesztése, rendezvények lebonyolítása Algyő település kulturális, oktatási és szociális intézményeivel valamint társadalmi szervezeteivel karöltve.

Egyesület elnöke

Tracy - templatemo

Berek Ágota

Fitoterapeuta Reflexológus Természetgyógyász

Idézetek

• Egyesület az Önkormányzat segítségével felújította és kibővítette a gyógynövénykertet és kialakított egy gyakorlókertet, melyek ez évtől látogathatók. Mára az Egyesület tevékenységével beépült Algyő pezsgő civil életébe. A falu lakói ismerik tevékenységüket, szolgáltatásaikat, termékeiket, kialakult azok igénybevevőinek köre. A Fehér Ignác Általános iskolában negyedik éve működik az általuk vezetett Ezerjófű szakkör, ott egy kisebb tankertet is fenntartanak. Nyári táboruk egyre népszerűbb, az idén már két turnusban negyvenhét gyermekkel foglalkoztak. Tanfolyamok, előadások, bemutatók tartásával gyakran lépnek túl Algyő határain, egyre több környékbeli településén mutatják meg magukat.

Algyői Hírmondó - Algyő kitüntettjei, 2015. október • Hírmondó 7. oldal
  • Az önkormányzat olyan turisztikai koncepcióval rendelkezik, mely az egészséges, természetes életmódot helyezi a középpontba és ennek marketingjében a népi és természetgyógyászat módszereit kívánja hangsúlyozni. Rendelkezik továbbá egészségtervvel, amely az algyői lakosság egészségmegőrzését, fejlesztését hivatott segíteni. Erre rímel az Ezerjófű Egyesület legfőbb célja: az egészségtudatos életmód, az egészséges táplálkozás alapelveinek, technikáinak széles körben történő népszerűsítése, ismertetése.

Kiss Tibor - Gyógynövénykert Algyőn – lehetőségek, tervek, irányok, 2014. december • Hírmondó 2. és 7. oldal
  • ...rengeteg segítséget kaptunk az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesülettől, melynek vezetője Berek Ágota készségesen állt rendelkezésünkre, bármilyen kérésünk, kérdésünk merült is fel. Segített megtervezni az iskolakertet, melyben a konyhakerti növények mellett helyet kaptak a gyógynövények is. Köszönetünket fejezzük ki továbbá az egyesület tagjainak, hogy segítségünkre voltak az ágyások kialakításánál és gondozásánál, az ültetésnél és palántázásnál.

Pallagi Anna projektvezető - Iskolakert: a zöldségektől a gyógynövényekig, 2015. július • Hírmondó
  • Tartalmas, minden résztvevőt érdeklő programokkal kitöltött három napos kirándulást nem könnyű szervezni. Szerencse, ha a csoport tagjainak érdeklődési köre hasonló, ha ismerik és tolerálják egymást. Egyesületünknél ezek adottak, így nem véletlen, hogy az egyesület szakmai kirándulása minden évben várt és népszerű program tagjainak körében.

Kiss Tibor - Ezerjófű kirándulás 2014, 2014. július • Hírmondó 17. oldal