Egyesület elnöke: Berek Ágota

Berek Ágota huszonhét éve él Algyőn, házas, három gyermeke és két unokája van. Mohácson született, tanári diplomáját Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, könyvtárosi diplomáját Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte. Az egészségmegőrzéssel való tudatos foglalkozás gyermekei megszületése óta folyamatosan jelen van életében. Egyre több és egyre jobban rendszerezett ismeretet gyűjtött össze, amely egy idő után arra késztette, hogy az Egészségügyi Továbbképző Intézetnél (mai nevén: GYEMSZI) hivatalosan is elvégezze a reflexológia és fitoterapeuta szakokat. Ezen szakterületek konkrét gyakorlata közben felmerült benne az az igény tanári attitűdje következtében, hogy a mindennapi élet, bárki által alkalmazható gyakorlatára átültetve tanfolyamokat szervezzen alapvető gyógynövényismeret valamint talpmasszázs otthon témakörökben. Tanfolyamainak jellemzője, hogy a legfontosabb elméleti ismeretek mellett nagy gondot fordít a gyakorlati alkalmazásra. Ennek érdekében szervezett maga köré egy csapatot, és megépítették a mai Ezerjó Gyógynövénykert elődjének számító kis kertecskét az algyői Tájház udvarán. Az ötlet életképesnek bizonyult, egyre több ember kapcsolódott be a munkába, megalakult az Ezerjófű Egyesület, melynek tagsága az évek folyamán folyamatosan bővült. Az Egyesület elnökeként Berek Ágota tovább folytatva a munkát kiszélesítette az ismeretterjesztő tevékenységet minden korosztályra. Az Ezerjófű Egyesület keretében kapcsolatot tart több bölcsödével és óvodával Szegeden is. 2011 őszétől eleinte kéthetenként, majd a gyerekek igénye miatt 2014 tavaszától hetenként gyógynövényes szakkört tart az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában. Az Algyői Faluház Életreform Klubjában félévenként hallhatók előadásai a természetgyógyászat témakörében.

Az Idősek Napközi Otthonában az Algyői Egészséghetek rendezvényeként jó hangulatú foglalkozásokon az időskori egészségmegőrzésről, a gyógynövények használatáról, az egészséges táplálkozásról tájékoztatja az érdeklődőket.

Az oktatás és ismeretterjesztés során szerzett tapasztalata, eredményessége felkeltette más oktatási intézmények figyelmét, így a bemutató és gyakorlókertben a 2015-16-os tanévtől kezdve a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának kertészmérnök szakos hallgatói számára gyógynövény ismeret gyakorlati foglalkozásokat tart.

Mérföldkőnek tartja tevékenységében, hogy az Egyesület elnökeként átvehette az Ezerjófű Egyesületnek adományozott Algyő Nagyközségért kitüntetést, és az Algyői Értéktár Bizottság döntése alapján a szívének legkedvesebb Ezerjó Gyógynövénykert felvételt nyert a helyi értéktárba, ezzel a kert nemzeti értékké vált.