Ezerjófű Nyári Gyermektábor

Az Egyesület évente több alkalommal tart egyhetes turnusokban nyári tábort gyermekeknek. A táborok általános célja, felkelteni és erősíteni a gyermekekben az igényt az egészséges életmód iránt. Megismertetni őket az egészségmegőrzés legfontosabb alapelveivel, természetessé tenni számukra, hogy felelősséggel tartoznak saját egészségükért.

A táborban részt vevő gyermekek megtanulják felismerni a legalapvetőbb gyógynövényeket. Elsajátítják mely betegségek megelőzésére, gyógyítására alkalmasak, és mikor és hogyan kell begyűjteni, feldolgozni őket. Elkészítik és megkóstolják a gyógynövényekből készített teákat, teakeverékeket. Megismerik az egészséges étkezés alapelveit és gyakorlatát. Megtanulják, hogy melyik élelmiszert miért fogyasszák, és mennyit egyenek belőle. Megismerik az egészségre ártalmas, kerülendő élelmiszereket.

Megtanulják néhány egészséges étel készítését, melyeket ugyan készen is meg lehet vásárolni, de házilag előállítva egészségesebbek. A tábor ideje alatt aktív szereplői a közös étkezéseknek, részt vesznek saját adagjuk összeállításában.

A táborok minden napja jóga foglalkozással és közös reggeli étkezéssel indul. Az étkezések időtartama nem kötött. Nyugodtan, ha igény van rá ismételt szedéssel minden gyermeknek van ideje eleget enni.

A délelőtti és délutáni időszakok minden perce valamilyen foglalkozással, egészséges tevékenységgel telik, változatos helyszíneken, melyek között a táborozók kerékpárral közlekednek. Gyakran visszatérő programok a Tisza parti homokvárépítés, kajakozás és kenuzás, az új kilátó megtekintése, a gyógynövénykerti foglalkozás, a vetélkedő és akadályverseny, a kézműves foglalkozás, kirándulás Atkára a gátőrházhoz ahol a gyerekek gyógynövény után is kutatnak a természetben, a fürdés a Borbála Fürdőben. Minden táborban van egy egész napos nagy kirándulás hazánk valamelyik nevezetes látnivalójához.

A tábor időpontja és ára évenként eltérő lehet a program függvényében. Érdeklődni lehet e-mail-ben, telefonon, illetve személyesen az egyesüet megadott elérhetőségein. A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat megtalálják honlapunkon, a letöltések oldalon.